februar 3, 2023
 • 1:06 pm Sådan kommer du i gang med indretningen af din studiebolig
 • 7:58 am Vil du låne penge til et nyt hus?
 • 2:43 pm På vej mod et sundere liv
 • 1:08 pm Guide til vinduespudsning
 • 2:30 pm Tag på din drømmeferie

Går du og kigger lidt misundelig efter alle de vinduer i Albertslund, som bare står helt ny pudset og blanke? Kunne du også godt tænke dig at være en af dem? Så skal du ikke fortvivle, for det er faktisk muligt at blive meget bedre til at pudse vinduer og dermed får dem lige så rene og blanke, som du godt kunne tænke dig dem.

Grunden til at vi nævner Albertslund som eksempel, er simpelthen fordi vi var ude og kigge på butikker i Albertslund i går, og som erfaren vinduespudser, så kigger man jo altid på ruderne. Hvordan ser de ud, er de rene, er de pudset og poleret af en amatør eller hvordan og hvorledes.

Jeg kan godt afsløre med det samme at vinduerne i Albertslund står helt ny pudset og uden striber eller andet, der betyder at det er noget makværk.

Hvis du følger denne lille guide, så er der i hvert fald mulighed for, at det skal lykkes for dig at få lige så fine vinduer som i Albertslund.

Den er i hvert fald lige til at gå til, og det kræver heller ikke det store udstyrsstykke at udføre arbejdet. Du kan følge guiden trin for trin, og gør du det nogle gange, så du også får noget rutine, så bliver nok snart en haj til at pudse vinduer med et smukt resultat.

Vinduespudsning for Albertslund borgere i to trin

Der er selvfølgelig flere veje, du kan gå for at nå frem til målet om de perfekte vinduer. I denne opskrift foregår det over to trin og en ret fast arbejdsgang.

De to trin er følgende:

 • Først skal hele vinduet, rammen og karmen vasket helt rene
 • Derefter skal selve ruden pudses

Når du starter med at få vasket vinduet grundigt rent, så risikerer du ikke at få kørt snavset ud på ruden, som kan skabe striber efterfølgende.

I det hele er det jo en kamp at undgå striber på ruden. Det skal helst undgås, og det er også det sværeste ved vinduespudsningen. Det kommer i takt med, at du får det rette håndelag og en vis rutine.

Læs det følgende godt igennem, så du på forhånd ved, hvad du skal gøre og i hvilken rækkefølge. Og finde også alle de frem, som du skal bruge.

Første trin i processen

Det første, du skal gøre, er at få lavet en væske, som er en effektiv blanding imod snavs og striber. Til denne blanding skal du bruge følgende:

 • Fem liter rent koldt eller lunken vand
 • En halv hættefuld salmiakspiritus
 • En skefuld opvaskemiddel

Salmiakspiritus er en kras væske, som er super effektivt, når snavs og fedt skal bekæmpes. Luk gerne vinduet op, mens du arbejder med det.

Når vandet ikke skal være alt for varmt, så er det fordi, varmt vand får opvaskemidlet til at skumme så meget, at det kan risikere at give striber på ruden.

Med denne effektive blanding vasker og skrubber du nu på hele vinduet. Det vil sige, at det er både ruden, vinduesrammen og vindueskarmen, du skal vaske grundigt af. Sørg for at skifte vandet og kludene, hvis det bliver for snavset, inden du er færdig.

Tør alt det overskydende vand af hele vinduet med et viskestykke, inden du fortsætter til det andet trin.

Andet trin i processen

Nu er du klar til den anden og sidste del af vinduespudsningen. Når vinduet er blevet vasket helt rent, så er det kun glasruden, der skal i spil i denne del af processen.

Hertil skal du bruge en ny blanding, som er perfekt til det. I denne blanding skal du bruge:

 • Et nyt hold af fem liter rent koldt eller lunken vand
 • En deciliter eddike
 • En smule opvaskemiddel

Nu skal der eddike i vandet for at undgå, at det kalk, der er i vandet, kommer til at lave striber på ruden.

Med denne nye blanding vasker du ruden af uden at bruge ret meget vand. Brug en blød klud eller en svamp, når du skal vaske ruden.

Når du har vasket ruden, så skal vandet trækkes af ruden igen. Det gør du med en god vinduesskraber.

Begynd i det øverste venstre hjørne, og lad skraberen bevæge sig kontrolleret ned over ruden fra side til side. Stop kun op, når skraberen skal tørres af for overskydende vand. Fortsæt ved at sætte skraberen mod ruden et lille stykke efter der, hvor du er nået til. Det gør du for at mindske risikoen for, at der kommer striber på ruden.

Når du når ned i det modsatte nederste hjørne, så tørrer du det sidste vand af, og du er nu helt færdig med hele processen.

Forhåbentlig er dine vinduer nu renere og smukkere, end de har været længe. Hvis ikke, så regn med, at du bliver bedre til det over tid.

Editor

RELATED ARTICLES